Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення

Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення

Одна з неприємностей, пов'язаних із поломкою техніки - несправність ноутбука. Це обладнання не тільки для розваг, а й для роботи. Тому ноутбук, найчастіше, прагнуть відновити якомога швидше. Бувають випадки, коли ремонт легкий, а іноді доводиться повністю замінювати деталь. Наші партнери - сервіс ТіДжіСі, розповіли про деякі поширені поломки ноутбуків.

Пошкодження корпусу

Найчастіше корпус тріскається або на ньому утворюються відколи. Це відбувається під час падіння, удару о тверді предмети. Такі пошкодження зазвичай не впливають на роботу гаджета, але створюють незручності. Через скол або тріщину потрапляє більше пилу, корпус люфтить, та й дефект псує зовнішній вигляд гаджета.

Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення - Пошкодження корпусу

Замінити корпус повністю навряд чи вийде, тому що їх не продають цілком. Можна знайти окремі його частини, які замінюють найчастіше. Насамперед тріскається кришка корпусу, ламаються петлі та засувки. У разі пошкодження гаджета звертаються у сервісний центр ноутбуків. Майстри підкажуть, які елементи можна замінити.

Не працює блок живлення

Часта несправність - пошкодження роз'єму, дроту або контактів. Це можна виправити, відновивши з'єднання і замінивши роз'єм. Якщо ламається електроніка, ремонт складний. Потрібно визначити, що саме несправне, знайти і встановити нову деталь. Ремонт блоку живлення буває неможливим, якщо деталі залиті герметиком, занадто щільно встановлені і немає даних про характеристики вигорілих елементів.

Поломка клавіатури

Часто несправність клавіатури виникає, якщо на неї розливають рідину. Майстер розбере ноутбук і подивиться, які внутрішні елементи зіпсувалися.

У клавіатури можуть відпадати або виламуватися кнопки. Оскільки їхній механізм різниться, майстер може точно визначити, якого типу клавішу потрібно встановити, і швидко це зробить, оскільки в нього є відповідний інструмент і досвід.

Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення - Поломка клавіатури

Поломки жорсткого диска

Найчастіше бувають такі несправності HDD:

  • Зіпсований магнітний шар на диску. Такі пошкодження часто не виправляють. Потрібна заміна HDD диска.
  • Пошкодження секторів диска через збої в програмах. Це можна виправити.
  • Зламаний контролер - це не ремонтують. Потрібно замінювати диск.

Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення - Поломки жорсткого диска

Якщо диск не підлягає ремонту, але на ньому зберігаються важливі дані, найчастіше їх можна відновити. Однак, це дорога процедура.

Несправність материнської плати

Якщо не працює материнська плата, це часто пов'язано з поломкою BGA мікросхем. Для ремонту потрібне дороге обладнання, тому послуга обходиться недешево. Однак, все одно це вигідніше, ніж купувати нову материнську плату. Тут можна дізнатися більш детальну інформацію про ремонт ноутбуків Київ, - там також можна отримати безкоштовну консультацію.

Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення - Несправність материнської плати

Якщо зламаний роз'єм живлення на материнській платі, майстер виймає її з ноутбука. Потім він демонтує роз'єм і замість нього встановлює новий, вставляє плату назад у гаджет.

Несправність батареї ноутбука

Якщо батарея не тримає заряд і не заряджається, цьому може бути кілька причин:

  • несправна система управління;
  • стався обрив усередині елемента;
  • вийшла з ладу система комутації батареї.

Що може зламатися в ноутбуці: основні несправності та їх усунення - Несправність батареї ноутбука

Якою б із цих не була причина несправності батареї ноутбука, ремонт обійдеться дорожче за нову деталь. Краще замінити цей елемент.

За будь-якої несправності ноутбука краще звернутися до фахівця в сервісний центр. Самостійні спроби ремонту можуть призвести до більш серйозної несправності. Тоді ремонт ноутбука обійдеться дорожче і на нього піде більше часу.

Верх