Як правильно доглядати за холодильником: особливості, корисні поради

Як правильно доглядати за холодильником: особливості, корисні поради

Важливо доглядати за холодильником відповідно до правил експлуатації, які додаються до нього. Також є кілька рекомендацій, які продовжать термін служби такого обладнання і допоможуть уникнути утворення цвілі в ньому і на продуктах. Холодильник - досить чутливе обладнання. Тому набагато дешевше попередити поломку, ніж потім полагодити її. За посиланням можна дізнатися ціни на ремонт холодильників у місті Чернівці, - вони схожі майже по всіх обласних центрах України.

Як правильно доглядати за холодильником: особливості, корисні поради - фото1

Особливості догляду за холодильником

Правильний догляд за таким обладнанням починається ще з доставки його додому з магазину. Холодильник перевозять у заводській упаковці в чітко вертикальному положенні. Зверху на нього не кладуть важкі речі. Вантажники магазинів побутової техніки знають про ці особливості. Якщо доставка самостійна або на таксі, важливо врахувати правила перевезення такого вантажу.

Холодильник розташовують на невеликій відстані від стіни подалі від кухонної плити, мікрохвильовки. Ніжки обладнання вирівнюють, використовуючи рівень. Після встановлення холодильник не підключають до мережі відразу. Йому потрібно кілька годин постояти. Після увімкнення його не навантажують продуктами відразу. Потрібно дати агрегату час виробити достатньо холоду. Так само чинять, коли розморожують холодильник.

Як правильно доглядати за холодильником: особливості, корисні поради - фото2

Що важливо враховувати під час розморожування:

  • Перед вимкненням з холодильника виймають продукти і переводять його температуру в позицію "0". Після цього від'єднують його від електромережі.
  • Під час розморожування стежать, щоб резервуар для рідини не переповнювався, інакше вода переллється через край. Її зливають, попередньо підклавши ганчірки під холодильник.
  • Краще, щоб холодильник розморожувався за кімнатної температури.
  • Не потрібно відколювати лід, бо так можна пошкодити пластик.
  • Стінки, полиці та різники миють із м'яким мийним засобом. Не використовують абразивні речовини, оскільки вони можуть подряпати пластик.
  • Потрібно ретельно змити мийний засіб чистою водою і витерти стінки та полиці насухо або дати волозі випаруватися. Холодильник вмикають тільки якщо він сухий зсередини.

Як правильно доглядати за холодильником: особливості, корисні поради - фото3

Як часто розморожувати холодильник, залежить від його типу. Обладнання No Frost зазвичай розморожують раз на рік. Краплинні холодильники потребують цієї процедури щонайменше раз на півроку. Якщо крига утворилася раніше, потрібне термінове розморожування. Надлишок льоду призводить до підвищення навантаження на обладнання і воно швидше ламається.

Корисні поради

Помилки, яких потрібно уникати в експлуатації та догляді за холодильником:

  • Гарячі та теплі продукти не варто поміщати в холодильник. Утворюється конденсат, який призводить до надмірної вологості.
  • Робота обладнання на максимальній температурі призводить до поломок незабаром.
  • Якщо в місцевості часті перебої з напругою, бувають відключення електроенергії, необхідно встановити стабілізатор напруги.
  • Коли на полицях, особливо на верхніх, занадто багато продуктів, порушується циркуляція повітря. Те, що розташоване в центрі полиці, охолоджується менше, і може зіпсуватися. Також застій повітря і підвищена вологість призводять до утворення цвілі.
  • Розрізані овочі та фрукти упаковують у пакети або в герметичні контейнери. Рідку їжу та напої не залишають у відкритій тарі. Тоді волога з них не буде випаровуватися і підвищувати вологість у холодильнику.

Як правильно доглядати за холодильником: особливості, корисні поради - фото4

Регулярно прибирають пил і сміття під холодильником. Важливо іноді пилососити задню стінку обладнання. Тоді теплообміну не буде перешкод і холодильник не буде перегріватися.

Поради підготовлені за допомогою спеціалістів компанії Майстер-Профі:

Контактний телефон: 38-099-434-79-83
Режим роботи: пн.-нд. 8:00-21:00

Верх