Навіщо потрібна напрямна для відкатних воріт?

Навіщо потрібна напрямна для відкатних воріт?

Відкатні самонесучі ворота є найбільш технологічно досконалим виробом з усіх типів в'їзних воріт. За умови обмеженого простору при в'їзді на приватну землю або ж на виробничу територію найбільш оптимальним рішенням буде встановлення спеціальної конструкції. Однією з основних комплектуючих є напрямні для відкатних воріт, що дозволяють відрегулювати хід стулок так, щоб вони ковзали абсолютно легко і плавно.

Особливості фурнітури

Напрямна – один із найважливіших компонентів воріт. Від нього залежить реалізація плавного і безперешкодного руху стулок, а також експлуатаційний термін всієї ворітної системи. Серед особливостей даної фурнітури слід зазначити:

  • Напрямна консоль виготовляється з високоякісної міцної марки сталі. Має складну геометрію.
  • Форма профілю ретельно вивірена, щоб ефективно взаємодіяти з роликовими каретками. Конструкція не повинна мати зайвих заокруглень, а нижні полички – бути на одній висоті, симетричні одна одній і правильно підігнуті.
  • Такі комплектуючі воріт не потребують регулярного змазування, що робить їх максимально зручними в умовах постійної експлуатації.

Яку функцію виконує напрямна для відкатних воріт?

Напрямна є найбільш відповідальним елементом в конструкції відкатних воріт. Деталь являє собою сталевий брусок з порожниною всередині і поздовжнім розрізом на поверхні. В ньому поміщаються рухомі частини роликового механізму. Функція напрямної полягає в наступному:

  • Виступає рейкою для руху стулки, забезпечує передачу зусиль від стулки до фундаменту через опори. Вона повинна бути досить жорсткою, щоб зберігати первинну форму і не деформуватися при вітровому навантаженню.
  • Розмір направляючої дорівнює повній довжині консольної конструкції, так як йти буде і під стулкою, і під хвостовиком. Ворота утримуються і переміщаються за рахунок цих елементів – двох кареток і напрямної.
  • Направляюча балка випускається різних розмірів. Умовно профіль можна розділити на стандартний («малий») і посилений («великий»). Посилена потрібна у випадках, коли ворота будуть перекривати отвір ширше 5 м (навіть при легкому полотні). Або ж вага стулки буде перевищувати 400 кг (з урахуванням можливого обмерзання і інших додаткових навантажень).

Щоб забезпечити надійний механізм відкривання воріт, необхідно подбати про всі компоненти. Тільки правильно підібрані комплектуючі утворюють єдине ціле, які будуть працювати ефективно довгий час.

Верх